ANO zostáva v koalícii na podporu Petra Chudíka

08.09.2005 Prešov

Prešov 8. septembra (TASR) - Zmluvu o podpore Petra Chudíka vo voľbách na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) ešte Aliancia nového občana (AN...
Prešov 8. septembra (TASR) - Zmluvu o podpore Petra Chudíka vo voľbách na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) ešte Aliancia nového občana (ANO) so Smerom - sociálnou demokraciou nepodpísala. Predseda Krajskej rady ANO v Prešove a podpredseda strany Alexander Koval TASR informoval, že na stredajšom stretnutí si vzali návrh textu na vyjadrenie. Ďalšie rokovanie by malo byť 17. septembra.

KR ANO vyjadrila verejne podporu nominantovi Smeru 1. augusta. Koval povedal, že na svojom postoji nemajú dôvod nič meniť. Naznačil však, že v prípade ustanovenia novej KR ANO sa koaličný vzťah môže prehodnocovať. Ako však dodal, to už bude otázka pre iných. Nepriamo tým naznačil, že mimoriadny Republikový kongres ANO 11. septembra môže zamiešať personálnym stavom. Súčasná KR ANO v Prešove bola totiž jediná, ktorá nevyjadrila podporu predsedovi strany Pavlovi Ruskovi.
KR ANO rozhodla ešte začiatkom júla, že podporí Chudíka, i keď je nominantom opozičnej strany. Chudík sa podľa Kovala úspešne zhostil úlohy prvého predsedu PSK, vybudoval Úrad PSK a má silný potenciál dotiahnuť rozbehnuté aktivity v prospech regiónu. Jeho priority sú identické so zámermi, ktoré chce po voľbách presadiť ANO v Prešovskom kraji. Ide predovšetkým o rozvoj priemyselných parkov a vytvorenie nových pracovných miest.
 

Vyberte región